Suomen suosituimmat homobaarit

Suomen suurin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen juhla on Pride, jonka isoin kokonaisuus on Helsinki Pride -juhlaviikot, jotka järjestetään perinteisesti kesäaikaan, juhannuksen jälkeisellä viikolla. Heti perään toiseksi suurin Pride-tapahtuma Suomessa on Tampere Pride, joka kerää yhteen Pirkanmaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset ja heidän tukijansa vuosi toisensa jälkeen.

[IMAGE=btFwUJbsHdYf.jpg]

Tampere Pride

[IMAGE=dF9hgFb7tS3R.jpg]

Vaikka Helsinki on ihmismäärältään suosituin Pride-kaupunki Suomessa, on myös Tampere ollut läpi vuosien erittäin aktiivinen Pride-kaupunki. Seta ry on Suomen valtakunnallinen järjestö sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille, ja Tampereen alueella toimii Seta ry:n alaisuudessa toimiva Pirkanmaan Seta ry sekä Tampere Pride ry. Nämä kaksi Seta ry:n alajärjestöä ovat järjestäneet omat Pride-kulkueensa vuodesta toiseen, ja ne ovat keskittyneet hieman eri teemoihin. Tampere Pridella kulkueen idea on pyörinyt enemmän gay-kulttuurin esiin nostamisessa ja vahvistamisessa, kun taas Pirkanmaan Seta ry:n Pride-juhlinta on ollut enemmän poliittinen ja yhteiskunnallinen kannanotto. Tapahtumiin on osallistunut aina satoja ihmisiä.

Pride-kulkueet ja juhlat eivät kuitenkaan ole ainoa paikka homoille ja muille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajille, missä he voivat tavata ja olla ylpeitä omasta itsestään. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhteisö on kasvanut 70-luvulta lähtien Suomessa, ja nykyisin monet yritykset ja järjestöt tarjoavat palveluitaan avoimesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajille. Yksi parhaimmin juurtuneimpia ja kaikkien tuntemia esimerkkejä tästä ovat erilaiset homobaarit ja muut sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille tarkoitetut tilat, joita Suomesta löytyy tätä nykyä useita. Suurin osa Suomessa sijaitsevista homoklubeista sijaitsevat Etelä-Suomessa, tarkemmin sanottuna Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Suomen parhaat homobaarit

Suomessa toimii monia eri homobaareja, jotka ovat niittäneet mainetta ja kunniaa erilaisissa arvosteluissa. Tässä artikkelissa esitellään osa näistä Suomen hyvistä homobaareista, joissa voi tanssahdella vaikka adidas kengät jalassa koko yön!

1. DTM eli Don’t Tell Mama

Don’t Tell Mama, lyhyemmin ja tunnetummin DTM, on Suomen suosituin ja tunnetuin homoyökerho, mutta samalla myös yksi Helsingin yöelämän tunnetuimpia baareja ja yökerhoja. DTM:n historia alkaa 80-luvulta, kun Suomen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdistys Seta ry halusi perustaa oman yökerhonsa. Silloin nimi oli Afrodite, tarkemmin Ravintola Oy Afrodite.

DTM:n taival tähän päivään asti ei ole ollut helppo ja kivuton. Ravintola ja yökerho on kärsinyt liki 40:n olemassaolovuotensa aikana niin taloudellisista ongelmista, tilariidoista kuin puhtaasta ilkivallasta homoväestöä kohtaan. DTM, silloinen Afrodite, piti kuitenkin päänsä pystyssä ja jatkoi toimintaansa menestyksekkäästi. Afroditen nimi vaihdettiin DTM:ksi vuonna 1992. Sijainti vaihtui samalla Helsingin Iso Roobertinkadulta Annankadulle Kamppiin. Nykyään Don’t Tell Mama eli DTM sijaitsee uusien omistajien kera Mannerheimintie 6:ssa, ja yökerhon omistaa yritys nimeltä Äkä Oy.

2. Sauna Vogue

Sauna Vogue on hauska, uusi paikka Helsingissä Sturenkadulla – se on julistautunut Suomen tällä hetkellä ainoaksi homosaunaksi.

3. Bar Yöhuikka

Oulussa sijaitseva Bar Yöhuikka on legendaarinen yökerho ja baari, johon ovat vähemmistön edustajat olleet aina tervetulleita. Bar Yöhuikasta voi nauttia viikonloppuiltaisin Oulun Mäkelininkadulla.

4. Mixei

Tampereen yksi homobaareista on nimeltään Mixei. Se sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa osoitteessa Itsenäisyydenkatu 7-9. Tämä homobaari on aina vetänyt myös heteroja oviensa sisään!

5. suXes

Turkulaisten vaikuttajien lempipaikka suXes on turkulainen homobaari, joka kuvaa itseään “iloisten ihmisten seurusteluravintolaksi.” suXes löytyy Turusta Yliopistonkadulta.

Posts created 17

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
cenote