Tampere Pride – juhlahumua Pirkanmaalla

Pride -juhlia ja tapahtumpia järjestetään vuosittain ympäri Suomen. Kesäkuu on tavallisinta aikaa pitää Pride -teemaan liittyviä juhlintoja ja tapahtumia, sillä kesäkuu on kansainvälinen Priden juhlakuukausi. Tampereella on saatu vuosien varrella nauttia monista eri Pride -tapahtumista, ja jopa saman vuoden sisällä: Tampere Pride sekoitetaan usein Pirkanmaa Prideen, mutta ne ovat kaksi erillistä tapahtumaa. Tässä artikkelissa kerrotaan näiden kahden tapahtuman eroista ja laajemmin siitä, millainen tapahtuma on Tampere Pride.

Tampere Pride vai Pirkanmaa Pride?

Kuten aiemmin todettu, useimmat sekoittavat Tampere Priden ja Pirkanmaa Priden toisiinsa. Tapahtumat ovat kuitenkin toisistaan täysin erilliset. Siinä missä Pirkanmaan SETA ry järjestää Pirkanmaa Pride -tapahtuman, järjestää Tampere Pride ry Tampere Pride -tapahtuman.

Tapahtumat eroavat toisistaan muutenkin kuin pelkällä järjestäjällä. Pirkanmaa Pride keskittyy erityisesti korostamaan tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Tampere Pride on taas enemmän kulttuurillinen tapahtuma. Molemmissa on kuitenkin runsaasti samoja osanottajia.

Tampere Pride

Tampere Pride -tapahtuma on järjestetty viimeksi Tampereella vuonna 2018, ja sitä ennen vuonna 2017. Tampere Pride on alusta asti ollut epäpoliittinen festari, jonka tarkoituksena on ollut ennemminkin tuoda esiin iloa ja kulttuuria. Viimeisin yhteistapahtuma Pirkanmaan SETAn kanssa on järjestetty vuonna 2012. Tapahtuma on monina vuosina kerännyt mukaansa erilaisia yhteistyökumppaneita, jotka ajavat Priden aatteita avoimesti.

Posts created 15

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top